Tuesday, 2 April 2013

About Accenture-Accenture is a global management consulting


About Accenture-Accenture is a global management consulting, technology services and outsourcing company, with more than 246,000 people serving clients in more than 120 countries. Combining unparalleled experience, comprehensive capabilities across all industries and business functions, and extensive research on the world’s most successful companies, Accenture collaborates with clients to help them become high-performance businesses and governments. The company generated net revenues of US$25.5 billion for the fiscal year ended Aug. 31, 2011.

Our Core Values
Since its inception, Accenture has been governed by its core values. They shape the culture and define the character of our company. They guide how we behave and make decisions.
Continuous innovation and rapid transformation have been themes throughout Accenture's history, which the company traces to the 1950s with the installation of the first computer system for commercial use in the United States at General Electric’s Appliance Park facility.
History
The company built its reputation primarily as a technology consultant and systems integrator. By the late 1980s, Accenture began offering a new breed of business integration solutions to clients—solutions that aligned organizations' technologies, processes and people with their strategies.
Throughout its history, Accenture has expanded its offerings and capitalized on evolving management trends and technologies to benefit its clients. The company pioneered systems integration and business integration; led the deployment of enterprise resource planning, customer relationship management and electronic services; and has established itself as a leader in today's global marketplace.
Today Accenture is a global management consulting, technology services and outsourcing company, with more than 246,000 people serving clients in more than 120 countries. Combining unparalleled experience, comprehensive capabilities across all industries and business functions, and extensive research on the world’s most successful companies, Accenture collaborates with clients to help them become high-performance
businesses and governments. The company generated net revenues of US$25.5 billion for the fiscal year ended Aug. 31, 2011.

Fact Sheet - Q2 Fiscal 2012 (ended Feb. 29, 2012)
Accenture is a global management consulting, technology services and outsourcing company. Combining unparalleled experience, comprehensive capabilities across all industries and business functions, and extensive research on the world's most successful companies, Accenture collaborates with clients to help them become high-performance businesses and governments.

Overview

Net Revenues: US$25.5 billion for fiscal 2011 (12 mos. ended Aug. 31, 2011)

Exchange/Ticker: NYSE/ACN

Index Memberships: S&P 100®, Russell 1000® Index, Fortune Global 500

Employees: More than 246,000 (including approximately 5,000 senior executives)

Global Reach: Offices and operations in more than 200 cities in 54 countries

Geographic Regions: Americas,Asia Pacific, Europe / Middle East / Africa (EMEA)

Senior Leadership: Pierre Nanterme Chief Executive Officer

Jo Deblaere-Chief Operating Officer

Pamela J. Craig - Chief Financial Officer

Clients
Accenture's clients span the full range of industries around the world and include 92 of the Fortune Global 100 and more than three-quarters of the Fortune Global 500.

Awards
Recognition of Accenture as a Global Leader
Recognition for Being a Great Employer
Recognition for Being a Good Corporate Citizen
Recognition of Accenture's Experience

Company Description
Accenture is a global management consulting, technology services and outsourcing company, with more than 246,000 people serving clients in more than 120 countries. Combining unparalleled experience, comprehensive capabilities across all industries and business functions, and extensive research on the world’s most successful companies, Accenture collaborates with clients to help them become high-performance businesses and governments. The company generated net revenues of US$25.5 billion for the fiscal year ended Aug. 31, 2011.

Our "high performance business" strategy builds on our expertise in consulting, technology and outsourcing to help clients perform at the highest levels so they can create sustainable value for their customers and shareholders. Using our industry knowledge, service-offering expertise and technology capabilities, we identify new business and technology trends and develop solutions to help clients around the world:

Enter new markets.
Increase revenues in existing markets.
Improve operational performance.
Deliver their products and services more effectively and efficiently.
We have extensive relationships with the world's leading companies and governments and work with organizations of all sizes—including 92 of the Fortune Global 100 and more than three quarters of the Fortune Global 500. Our commitment to client satisfaction strengthens and extends our relationships. For example, 99 of our top 100 clients in fiscal year 2011, based on revenue, have been clients for at least five years, and 92 have been clients for at least 10 years.
Among the many strengths that distinguish Accenture in the marketplace are our:
Extensive industry expertise.
Broad and evolving service offerings.
Expertise in business transformation outsourcing.
History of technology innovation and implementation, including our research and development capabilities, on which we spend approximately $300 million annually.
Commitment to the long-term development of our employees.
Proven and experienced management team.
Our Core Values have shaped the culture and defined the character of our company, guiding how we behave and make decisions:
Stewardship: Building a heritage for future generations, acting with an owner mentality, developing people everywhere we are, and meeting our commitments to all internal and external stakeholders.
Best People: Attracting and developing the best talent for our business, stretching our people and developing a "can do" attitude.
Client Value Creation: Improving our clients' business performance, creating long-term, win-win relationships and focusing on execution excellence.
One Global Network: Mobilizing the power of teaming to deliver consistently exceptional service to our clients anywhere in the world.
Respect for the Individual: Valuing diversity, ensuring an interesting and inclusive environment, and treating people as we would like to be treated ourselves.
Integrity: Inspiring trust by taking responsibility, acting ethically, and encouraging honest and open debate.
By enhancing our consulting and outsourcing expertise with alliances and other capabilities, we help move clients forward in every part of their businesses, from strategic planning to day-to-day operations.


Founded:         1989

Headquarters:   Dublin, Ireland

Key people:      William D. Green
                    (Chairman) & (CEO)


India locations:
Mumbai, Bangalore, New Delhi, Gurgaon, Chennai, Pune, Noida, Hyderabad.

Office Address:
Accenture 
Embassy Heights
No. 13, Magrath Road,
7th Floor, 'C' Wing,
Besides Hosmat Hospital,
Symphony Services
Bangalore – 560025
Tel: +91 80 4052 6800
Fax: +91 80 4052 6801

UPSC civil services questions with answers for practice

UPSC civil services questions with answers for practice,UPSC Comprehension ,Interpersonal skills including communication skills; Logical reasoning and analytical ability Decision-making and problem-solving General mental ability Basic numeracy (numbers and their relations, orders of magnitude, etc.) (Class X level), Data interpretation (charts, graphs, tables, data sufficiency etc. - Class X level) 
UPSC Civil services IAS English Language Comprehension skills (Class X level)
General mental ability questions with answers
1.  Complete the series :
11,  12,  17,  18,  23,  24  ...  
(1) 30
(2) 35
(3) 12
(4) 14
(5) None of these
Ans :  (5)
Explanation :   Alternate numbers increase by 6.

2.  Complete the series :
1,  8,  27,  64,  125,  216 .....
(1) 343
(2) 512
(3) 729
(4) 1000
(5) None of these
Ans :  (1)
Explanation :   The series is
13, 23, 33, 43 .......
Hence missing figure :  73 = 343

3.  Suppose you are in charge of a Military Command guarding a bridge and you receive a message from the bridge that the enemy forces have almost reached the other side of the bridge. What telephone message would you send ?
(1) Order air-shelling
(2) Break the bridge
(3) Send more troops
(4) Surrender to them
(5) None of these
Ans :  (2)

4.  Supply the missing figure :
3,  11,  8,  16,  13  ....  18
(1) 15
(2) 17
(3) 14
(4) 21
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :   In the series take alternate terms and see, it is increasing by 5.
Thus missing figure is 16 + 5 = 21
11,  16,  (16 + 5),  ..... 

5.  Usha is twice as old as Rita.  Three years ago she was three times as old as Rita.  How old is Usha now ?
(1) 7 years
(2) 9 years
(3) 6 years
(4) 12 years
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :   Now U = 2R  (U - Usha's age  R - Rita's age)
Three years ago,
(U - 3) = 3(R - 3)
∴    (2R - 3) = 3(R - 3)          (∴ U = 2R)
⇒    R = 6
⇒    U = 2 (6) = 12 years.

6.  If R2 = S3 = K, where R, S and K are integers.  Find the smallest positive integral value of K. (Greater than 1)
(1) 4
(2) 8
(3) 27
(4) 64
(5) None of these
Ans :  (4)

7.  A man had returned after a day's bird-shooting.  He was asked how many birds he had in the bag.  He said "they are all sparrows but six;  all pigeons but six and all doves but six",  How many birds had he in all ?   
(1) 18
(2) 9
(3) 27
(4) 64
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :  Let the no. of birds be x
∴    (x - 6) + (x - 6) + (x - 6) = x
∴   3x - 18 = x
⇒    2x = 18   ⇒   x = 9.

8.  I am sixth in the queue from either end. How many people are there in the queue ?
(1) 13
(2) 12
(3) 11
(4) 10
(5) None of these
Ans :  (3)


9.  Complete the series :
81, 69, 58, 48, 39 ........
(1) 7
(2) 10
(3) 22
(4) 31
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :  Here, the series goes like this
81 - 12 = 69 - 11 = 58 - 10 = 48 - 9 = 39 - 8 = 31.

10.  If HKUJ means FISH, what does UVCD mean ?
(1) STAR
(2) STAK
(3) STAL
(4) STAB
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :  HKUJ means FISH
The word FISH is obtained from the word HKUJ by  replacing every alphabet by the second alphabet to the left of each alphabet of the word HKUJ. Applying same rule to UVCD we can see that. UVCD means STAB

11.  Complete the series :
1,  2,  3,  5,  8,  13  ....
(1) 34
(2) 1
(3) 30
(4) 35
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :  In this series, the term is obtained by adding previous two terms.

12.  If Gopal runs slower than Krishna and Krishna runs as fast but not faster than Hargobind, then does Hargobind run faster or slower than Gopal ?
(1) Slower
(2) Equal
(3) Same
(4) Faster
(5) None of the
Ans :  (4)

13.  Supply the missing figure :
2,  6,  12,  20,  30 ... 56
(1) 42
(2) 38
(3) 46
(4) 56
(5) None of these
Ans :  (1)
Explanation :  The series is 12 + 1, 22 + 2, 32 + 3, 42 + 4, 52 + 5, 62 + 6 ......
Hence missing figure :  62 + 6 = 42

14.  Supply the missing figure :
1,  4,  9,  16,  25  ....  49
(1) 27
(2) 36
(3) 64
(4) 81
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :  The series is 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72 ......
∴   Missing figure = 62 = 36

15.  A Shephered had 17 sheep.  All but nine died.  How many did he have left ?
(1) 9
(2) 8
(3) 12
(4) 7
(5) None of these
Ans :  (1)

16.  Write the next number in the series :  14,  16,  13,  17,  12,  18,  11 ....
(1) 12
(2) 19
(3) 22
(4) 14
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :  Sree the alternate terms starting from 2nd term in the series  16, 17, 18, 19, ......

17.  The Twenty-First Century will start on January 1 in the year
(1) 2001
(2) 2000
(3) 2101
(4) 2100
(5) None of these
Ans :  (1)

18.  If A = 1,  B = 3,  C = 5 and so on, what do the numbers 3, 9, 7 stand for ?
(a) BID
(b) BAD
(c) BED
(d) CAR
(5) None of these
Ans :  (3)
Explanation :  A  → 1st position → 1
B → 2nd position → 2 + 1  = 3
C → 3rd position → 3 + 2 = 5
D → 4th position → 4 + 3 = 7
E → 5th position → 5 + 4 = 9
Hence, 3, 9, 7 stands for B, E, D.

19.  Which choice provides the answer : If 2 + 3 = 10,  6 + 5 = 66,  7 + 2 = 63,  9 + 7 = 144 then,  8 + 4 = ?
(a) 48
(b) 144
(c) 96
(d) 55
(5) None of these
Ans :  (3)
Explanation :  By the rule     2 + 3 = 10
6 + 5 = 66
7 + 2 = 63
We see that two numbers are added first and then multiplied by first number.  For, example see 7 + 2 = 9 then 9 * 7 = 63
∴  Here 8 + 4 = 12
then 8 * 12 = 96.

20.  Which choice provides the answer in the following :  If 2 * 3 = 36,  5 * 4 = 400,  6 * 2 = 144,  3 * 3 = 81;  then, 5 * 5 = ?
(1) 255
(2) 625
(3) 10
(4) 25
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :  As   2 * 3  = 6  But here the rule framed as
2 * 3  →  62  →  36
5 * 4  →  202 →  400
3 * 3  →  92  →  81
∴  5 * 5  →  (25)2  →  625

21.  If   9 3 9 = 12
8 2 8 = 12
6 3 6 = ?
(1) 8
(2) 9
(3) 5
(4) 12
(5) None of these
Ans :  (1)
Explanation :   9 ÷ 3 + 9 = 12
8 ÷ 2 + 8 = 12
6 ÷ 3 + 6 = 8

22.  If 62 + 51 = 16,  91 + 85 = 24,  53 + 82 = 12,  72 + 83 = 25, then 73 + 83 = ?
(1) 4
(2) 20
(3) 15
(4) 37
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :   6 - 2 = 4;  5 - 1 = 4
Now  4 * 4 = 16
Similarly  4 * 5 = 20.

23.  Answer in a short-cut method: 709 + 333 + 222 + 111 + 99 + 88 + 77 + 66 + 55 + 44 + 33 + 22 + 11 + 1 = ?
(1) 3,001
(2) 1,034
(3) 1,997
(4) 1,871
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :   709 + 111 + (3 + 2 + 1) + 11 (9 + 8 ... 1) + 1 = 1871

24.  Insert the missing number :
2    5    7
4    7    5
3    6    ?
(1) 12
(2) 4
(3) 9
(4) 6
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :   (2 + 4) ÷  2 = 3
(5 + 7) ÷ 2 = 6
∴ (7 + 5) ÷ 2 = 6

25.  If 6 * 2 = 31,  8 * 4 = 42,  2 * 2 = 11,  6 * 6 = 33,  then  8 * 6 = ?
(1) 33
(2) 43
(3) 14
(4) 42
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :   Here the ru8le goes like this.
6 * 2  =  31  ⇒   62/2  =  31
8 * 4  =  42  ⇒   84/2  =  42
6 * 6  =  33  ⇒   66/2  =  33
Thus 8 * 6  =  86/2  =  43

26.  If 2 * 8 = 4,  3 * 15 = 5,  4 * 24 = 6, then 5 * 40 = ?
(1) 10
(2) 8
(3) 6
(4) 120
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :   From the given expression we see that the multiplicand and the product are interchanged in its place in each case and then divide
∴    5 * 40  must be written as 40 ÷ 5 = 8

27.  If 2 = 5,  4 = 18,  6 = 39,  8 = 68,  then 10 = ?
(1) 54
(2) 105
(3) 81
(4) 95
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :    Here the rule is
2 = 5     ⇒   2  =  22 + 1 = 5
4 = 18    ⇒  4  =  42 + 2 = 18
6 = 39    ⇒  6  =  62 + 3 = 39
If the same rule is followed then
10 = 102 + 5 = 105

28.  No man is good, but some men are not bad.  Therefore,
(1) All men are not bad
(2) No man is not bad
(3) All man are not good
Ans :  (3)

29.  Four of the following numbers are alike in some way.  Which one is not ?
19, 29, 21, 23, 13
(1) 23
(2) 13
(3) 21
(4) 29
(5) 19
Ans :  (3)
Explanation :    As other numbers are prime

30.  Insert the missing number :
1,  2,  5,  12  ...
(1) 24
(2) 27
(3) 10
(4) 25
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :    1 * 2 + 0 = 2;  2 * 2 + 1 =  5;  5 * 2 + 2 = 12;  Then  12 * 2 + 3 = 27

31.  Insert the missing number :
3    6    7
5    8    9
4    7    ?
(1) 56
(2) 13
(3) 8
(4) 16
(5) None of these
Ans :  (3)
Explanation :    Consider column wise,
Add first two elements and divide by 2 to get third element; so, in third column 7 + 9 = 16, on dividing by 2, we get the answer as 8.

32.  Complete the series :
3,  2,  11,  6  ..... 10,  27
(1) 19
(2) 14
(3) 17
(4) 42
(5) None of these
Ans :  (1)
Explanation :    See the difference between alternate numbers.

33.  Complete the series :
2,  6,  9,  12, 16,  18  ....
(1) 24
(2) 23
(3) 32
(4) 28
(5) None of these
Ans :  (2)
Explanation :    See the alternate terms increasing by 7.

34.  Which choice provides the answer in the following: If 7 + 2 = 59,  5 + 3 = 28,  9 + 1 = 810,  2 + 1 = 13,  then 5 + 4 = ?
(1) 19
(2) 9
(3) 20
(4) 239
(5) None of these
Ans :  (3)
Explanation :    Here the rule,  7 + 2 = 59 comes as
7 + 2 = (7 - 2) (7 + 2) = 59
Also 5 + 3 = (5 - 3) (5 + 3) = 28
Thus 5 + 4 = (5 - 4) (5 + 4) = 19

35.  Answer in a short-cut method (999)2
(1) 19,848
(2) 1,08,431
(3) 93,670
(4) 9,98,001
(5) None of these
Ans :  (4)
Explanation :    (1000 - 1)2 = 10002 - 2 * 1000 * 1 +  1=  998001

36.  If A = 2,  B = 3,  C = 4 and so on, what does the following number stand for 14, 2, 11, 16, 19
(1) NBKNS
(2) KLEVE
(3) MAJOR
(4) TEACH
(5) None of these
Ans :  (3)

37.  If 'JOEJB' means 'INDIA' then 'BSNZ' means
(1) BASF
(2) ARMY
(3) KARL
(4) KTOA
Ans :  (2)

38.  If 5 * 4 = 18,  3 * 5 = 24,  7 * 5 = 48,  9 * 8 = 85 then,  6 * 3 = ?
(1) 54
(2) 18
(3) 81
(4) 45
(5) None of these
Ans :  (1)
Explanation :    (5 + 4) * 2 = 18;  (3 + 5) * 3 = 24
(7 + 5) * 4 = 48;  (9 + 8) * 5 = 85
Thus (6 + 3) * 6 = 54

39.  If 'APPEAR' is coded as 'PAEPRA' 'PROVIDENCE' can be coded as
(1) PORIVEDCNE
(2) RPOVPINECE
(3) RPVODINEEC
(4) EORIVEDCEP
(5) None of these
Ans :  (3)
Explanation :    Take two letters at a time and interchange.

40.  No dog can sing, but some dogs can talk. If so, then
(1) Some dogs can sing
(2) All dogs can't sing
(3) All dogs can't talk 
Ans :  (2)

Monday, 1 April 2013

Open Campus only for BE - EC - 2012 at VNS Instituion Bhopal. on 3rd April 2013



Notice
                        (Only for BE – EC - 2012 Batch)                       
Date: - 2.4.2013
T & P Cell inform to all the students of BE -EC- 2012 Batch should attend the open campus drive on 3rd April 2013.

TATA COMMUNICATIONS Ltd.  http://www.tatacommunications.com

Visiting on April 3rd, 2013, 9.00 AM

Imp. Note: Bring 2 photographs, CV and all documents. There is no registration fee.

Post         :  Telecom Engineer
Eligibility  : B.E. (EC & EX)  2012 Batch Agg.60% above BE                                 

Location   :   Chennai – Ambattur                       

Package  :     2,09,328 Lac PA 

Selection Proecess  1.    Group Discussion ,Technical Round (Written Test) ,HR Round

Venue   VNS Campus , Neelbud, Bhopal-462044  , Phone:- 0755- 2696655 http://www.vns.ac.in
              
Note : Candidates should bring a resume with photograph affixed and carry the relevant documents (Educational certificates, Previous semester Mark sheets, Domicile Certificates, Driving license) etc.,
         


Pool Campus on 5.4.2012 for BE - EC- 2013 Batch.



Pool Campus Interview by Techoz Solution & Information Services Pvt. Ltd., Indore (2013 batch)
(www.techozsolution.com)

Eligibility                            : B.E. – EC/EE/EI/EX with 60% in 10th, 12th & B.E.

Date                                    : 05.04.2013

Time                                   : 9:30 Hrs.

Designation                        : Trainee Engineer

Venue                                   : Chameli Devi Group of Institutions, Indore (Seminar Hall 1)

Package (CTC)                     : Rs. 3.20 lacs p.a.

Process                                : PPT, Aptitude Test, G.D., P.I.

Note: Please carry 2 color passport size photographs, 2 copies of updated resumes, mark sheet(original) 10th onwards along with a photocopied set , College ID Card and Identity proof(original and photocopy).


Notice - Jaro Education on 29th Jan 2026

        Notice                                          (Only for B.Tech – Final SEM, MCA & MBA Final SEM) This is to inform that;  Jaro...